Bandet

Renhornen är ett storband med lång historia. Bandet bildades 1961 av ett gäng tandläkarstudenter men har sedan dess utvecklats och levt vidare. Vi är idag ca 25 medlemmar och har som främsta mål att ha roligt tillsammans. Det står till och med i våra stadgar!

Vi har en stor bredd bland våra medlemmar. Bland oss finns allt från taxi-chaufförer till neurologer och allt däremellan. Den yngsta medlemmen är strax över 20 medan den äldste är pensionär. Men trots att vi inte längre har så stor andel studenter bland medlemmarna har Renhornen behållit sin studentikosa och unikt renhornska karaktär.

Vi spelar som sagt för att ha roligt, och vi spelar verkligen allt möjligt. Även om vår grund ligger i storbandsjazzen spelar vi också klassiska schlagers, soul, rock och en och annan diskodänga. På många sätt är vi lika mycket ett showband eller coverband som vi är ett storband!

Varje år har vi två stora konserter på Aula Nordica: en Jubileumskonsert i slutet av november samt en traditionell Vårkonsert på Valborgsmässoafton. Ibland har vi med oss gästartister på våra konserter. Bland de senaste kan nämnas Samuel Ljungblahd och Simon Zion.

Men vi spelar ju inte bara konserter, vi gör så mycket annat också! Vi spelar på små och stora event, allt från dansgig på disputationsfester till större spelningar på Stora Nolia-mässan. Renhornen har till och med spelat på Nobelmiddagen! Få band är så bra på att anpassa sig efter varje publik, vilket också gör Renhornen till ett av Umeås allra bästa band att dansa till.